Kásler minisztériuma vagy alkalmatlan, vagy semmibe veszik az embereket

Ungár Péter, az LMP képviselője kilenc adatigénylésére sem kapott érdemi választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Ez azt jelenti, hogy vagy nem végeznek tisztességes munkát és fogalmuk sincs, mi történik az országban, vagy titkolni akarják a valódi adatokat.

Az EMMI a következő adatokat akarja eltitkolni a magyar emberek elől: kivonul-e az állam az idősgondozásból és csak az egyházi intézményeket fogják-e bővíteni. Hány család esett el a gyermekek otthongondozási díjától a kritériumok megváltoztatása miatt. Hány ember szorult ki az egészségügyi ellátásból amiatt, hogy nem fizetett társadalombiztosítást. A koronavírus-járvány hogyan hatott az idősgondozás férőhelyszámára, a szektorban milyen egyenlőtlenségek vannak az országban. Milyen normatívával gazdálkodhatnak az egyházi, az állami és az önkormányzati intézmények. A minisztérium szintén nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy mennyi betöltetlen álláshely van a szociális szektorban. A Magyar Államkincstár pedig arra nem felelt, hány munkavállaló kap kiemelt ápolási díjat.

Bármi a valós ok, a Fidesz leváltása után az új kormány fog tiszta vizet önteni a pohárba, és megoldani a szociális ágazatban fennálló problémákat.

A kérdéseket és válaszokat az alábbi linken találják.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!