Keresztes László Lóránt a legesélyesebb ellenzéki jelölt Pécsen

Az LMP társelnöke és frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatójukon kijelentették, hogy Pécsett és térségében megvannak a lehetőségek a gazdaság újjáélesztésére, ehhez viszont olyan országgyűlési képviselőt kell választania a városnak, aki valóban az ott lakók érdekeit képviseli a Parlamentben. Az LMP szerint erre a leghitelesebb és legesélyesebb jelölt Keresztes László Lóránt.

Lejárt az ideje azoknak a képviselőknek, akik nem az őket megválasztó emberek érdekeit képviselik az Országgyűlésben, hanem a kormány szándékait érvényesítik a választókerületben, helytartóként. Hoppál Péter ilyen képviselő. Mindig is a kormány szándékának szolgai módon való érvényesítése vezérelte. Hosszan lehetne sorolni az eseteket, amikor Pécs és Baranya ellen fordult. Térségünk nem azért van ilyen helyzetben, mert ne lenne lehetőség a fejlesztésére. Azért tartunk itt, mert ilyen emberek elárulták a térséget. Hoppál Péternek mennie kell – fejtette ki Keresztes L. Lóránt.

Schmuck Erzsébet elmondta, hogy az LMP Keresztes László Lóránt indulását támogatja a 2022-es választáson a Baranya megyei 2. számú választókerületben, Hoppál Péter ellen.

Biztosak vagyunk benne, hogy egy az egy elleni küzdelemben Lóránt le fogja győzni Hoppál Pétert – fejtette ki az LMP társelnöke.

Ezt azzal indokolta, hogy Keresztes Pécsett él és dolgozik, az országos feladatai mellett, a 2018-as parlamentbe kerülésének első pillanatától felvállalta lakóhelye, Pécs és Baranya megye képviseletét. Az Országgyűlésben ő az, aki a térség érdekeit, szempontjait aktívan megjeleníti és képviseli.

„Tudjuk azt, hogy a terület komoly gazdasági problémákkal küzd. De azt is, hogy sajnos nagyon komoly környezeti kihívások is fenyegetik. Az ezek elleni határozott fellépés alapvető fontosságú, hogy a város és térségének gazdaságát új alapokra, a fenntarthatóság alapjaira lehessen helyezni és újjáépíteni.”

A legfontosabb ügyeket négy pontban foglalta össze:

  1. említhetjük a nagy aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezésének ügyét, ami kapcsán most kell döntéseket hozni,
  2. beszélhetünk az egykori uránbánya környezetpusztítása okozta rekultiváció tevékenységek forrásainak biztosítását, és arról,
  3. hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy mindenki végleg letegyen arról a szándékról, hogy ismét uránbánya nyílhasson a környéken.
  4. De védeni kell a mecseki erdőket, és minden meg kell tenni a légszennyezettség ellen, aminek egyik alapfeltétele a jó közösségi közlekedés.

Az LMP társelnöke után Keresztes L. Lóránt kifejtette, hogy Hoppál Péter képviselősége alatt Pécs adósságai hatalmasak lettek, a város a regionális központok közül, gazdasági erő tekintetében utolsó lett. Miközben Baranya az ipari teljesítmény alapján az utolsó lett a megyék között, valódi fejlesztés helyett atomtemetőt, menekülttábort akartak ide hozni.

Keresztes azt is elmondta, hogy számtalanszor tapasztalta az Országgyűlésben, hogy szakállamtitkárok nyitottak a Pécset is érintő problémák kezelésére, én is sok ilyen esetben kaptam választ. Hoppál Péter nem élt ezzel a lehetőséggel, ellen szemben rengetegszer szavazott a város és Baranya ellen. Ezt tette ezen a héten is, és nem sokkal korábban, amikor Pécs járműállományának fejlesztésére javasoltunk központi forrásokat.

A LMP frakcióvezetője szerint képviselőként a teendői közül alapvető fontosságú lesz, hogy a térségben integrált közösségi közlekedés működjön, ami össze tudja kapcsolni a várost a vonzáskörzetével. A fenntarthatóság feltételeit is biztosítani kell, ezen az alapon kell újjáéleszteni a város gazdaságát. Szinten óriási szerepe van a térségben a Pécsi Tudományegyetemnek. Pontosan tudjuk, hogy igen jelentős problémákat okozott a 2 milliárdos elvonás az egyetem működésében. Hónapok alatt sok ezer aláírást gyűjtöttünk össze annak érdekében, hogy ezt az intézkedést vonják vissza. Az egyetemnek nagyon komoly szerepet kell szánni a gazdaság fejlesztésében.

Jelenleg a legaktuálisabb parlamenti feladat a nagy aktivitású radioaktív hulladékok kezelésének nemzeti programjának napirendre vétele és aktualizálása – tette hozzá.

Magyarország Zöld pártjának frakcióvezetője vagyok, de messzemenően elkötelezett a nemzeti érdekek képviselete mellett. Ezért hitelesen tudom képviselni a térségben élő konzervatív, nemzeti érzelmű polgárokat is. Mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni a város és térsége, Pécs és Baranya fejlődésének érdekében. De mindenki ellen fellépek, aki pártérdekeket akar érvényesíteni, az itt élők rovására – zárta a sajtótájékoztatót Keresztes L. Lóránt.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!