Ki jár jól a kaposvári fürdőhotellel?

Ki jár jól a kaposvári fürdőhotellel, tette fel a kérdést Kanász-Nagy Máté az LMP társelnöke és Felder Frigyes LMP-s kaposvári önkormányzati képviselő Szita Károly polgármesternek.

Kaposvár fideszes önkormányzata Mészáros Lőrinc cégének építene fürdőhotelt a városban. A városi önkormányzat több, mint 10 milliárd forintos beruházást tervez a fürdő mellé. Az új 4 csillagos luxushotel a fürdőhöz kapcsolódó szálláshely lenne, részben a fürdő turizmust, részben a versenyeket szolgálná ki. A hotel önkormányzati beruházásként valósulna meg és üzemeltetési jogot adna a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Hunguest Hotelsnek, amely évi 121 millió forint koncessziós díjat fizetne a városnak. Nem világos, hogy milyen forrásból valósítana meg az önkormányzat az építkezést.

Azonban akár városi, akár állami pénzből valósul meg a beruházás egyértelműen a mi adóforintjainkból történik. Ha a szálláshelyre valóban olyan nagy szükség van, ahogy Szita Károly állítja, akkor miért nem magántőkéből valósul meg a beruházás? A beruházás 100 év alatt térülne meg a városnak, üzleti szempontból ez katasztrofálisnak mondható. Felder Frigyes több ötletet is adott a polgármesternek, amire 10 milliárd forint a köz érdekében elkölthető Kaposváron.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!