Kilencpontos javaslat a gyermekvédelemért

Az LMP kilenc pontból álló javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a gyermekvédelem erősítése érdekében.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője hétfői debreceni, online is követhető sajtótájékoztatón kezdeményezéseik közül kiemelte, hogy pszichológiai alkalmassági szűrővizsgálatra van szükség azokban a munkakörökben, ahol fiatalokkal foglalkoznak.

Biztosítani kell továbbá a szükséges költségvetési forrásokat az intézményi ellátások értékének megőrzése érdekében. Szigorítanák a kiskorúak és fiatalok internetes pornográf tartalmakhoz való hozzáférését, különös tekintettel a korhatár ellenőrzésére és betartására.

Országos és intézményi tájékoztató programokat is sürgetett a politikus, aki ilyen módon is felhívná a figyelmet a különböző bántalmazási formákra. Szerinte ilyen eszközökre és nem olyan konzultációkra van szükség, amelyeknek aztán nem tartják be az eredményét.

Rutz Tamás, az LMP helyi politikusa arról beszélt, hogy az önkormányzati választások után Debrecenben szociális munkásokból és mentálhigiénés szakemberekből álló hálózatot szeretnének működtetni, akik jelen lesznek az iskolákban és azokban az intézményekben, ahol gyermekekkel foglalkoznak és felfigyelnek a visszaélésekre. Átvilágítják az érintett intézményeket és ott lesznek, hogy segítsék a pedagógusokat és gyermekeket egyaránt – ígérte.

Nem történhet meg olyan „gyalázat”, mint Magyarország több pontján megesett és amire esetleg nem is derül fény – mutatott rá az ellenzéki politikus.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!