A kisnyugdíjasokat kinevető Tállai mondjon le!

 

Lemondásra szólítja fel a Pénzügyminisztérium államtitkárát Schmuck Erzsébet, ugyanis Tállai András kinevette a szegénysorban élő nyugdíjasokat.

Tállai András méltatlanná vált a pozíciójára akkor, amikor gyakorlatilag kinevette a szegényeket és a rászorulókat. Erre azt követően került sor, hogy Schmuck Erzsébet arra szólította fel az államtitkárt: már idén, karácsony előtt fizessék ki az időseknek a 13. havi nyugdíj első egyheti részét.

A botrányos felvétel:

Bármit is állítson a kormány, a nyugdíjasok helyzete egyre rosszabb. A statisztikai hivatal adatai szerint az elmúlt egy évben 72 ezer nyugdíjas csúszott szegénysorba, az elmúlt tíz évben pedig több százezren.

Míg az állam 2010-ben a GDP több mint tíz százalékát fordította nyugdíjakra, jelenleg csupán a 9 százalékát. Hatszázezren kapnak 100 ezer forintnál kevesebb járadékot, míg több mint 70 ezer idős havi 50 ezer forintból próbál életben maradni.

Számukra a karácsony igen megterhelő lehet anyagilag, ezért kértük az államtitkárt a két hónap múlva esedékes járandóság korábbi kifizetésére. Tállai András azonban erre a felvetésre nem is reagált, csak kinevette őket.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!