Kiüresített javaslat lett a miniszterelnök vármegye- és országbérletről tett bejelentése

„Kiüresített javaslatnak” nevezte a miniszterelnök vármegye- és országbérlet bevezetéséről szóló bejelentését az LMP vasárnap, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője azt mondta, a kezdeményezést az LMP alapvetően támogatja, azonban a városi közlekedési bérletek kimaradtak a konstrukcióból, ami a „lelke” lenne az egésznek.
Az ellenzéki politikus szerint hiányzott a miniszterelnöki évértékelő beszédből az is, hogy nyújt-e a kormány állami támogatást a Volánnak és a MÁV-nak, hogy ez a bérletkonstrukció hosszú távon fenntartható legyen. Ezek a cégek jelenleg rendkívül alulfinanszírozottak, szükségük lenne extra támogatásra, hogy valóban versenyképes szolgáltatást nyújtsanak az autózással szemben – jegyezte meg.
Bakos Bernadett felidézte, hogy a „klímabérlet” bevezetését pártja már egy éve javasolja, azonban – mint mondta – „sokat elárul az is, hogy nem maradt más kreatív ötlete a kormánynak, mint az, hogy az LMP eredeti javaslatát megcsonkítva, kiüresedve nyújtja be”.
Az LMP politikusa a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a kormányfő évértékelő beszéde egy „közvetett beismerés volt”, hiszen sok minden kimaradt a beszédből, például a debreceni akkumulátorgyár építése.
Az ellenzéki párt szerint ez azt mutatja, hogy a kormány „lebukott”, hiszen mára mindenki világosan látja, ha még Magyarország fizet ezeknek a cégeknek százmilliárdokat, amelyek „felélik a természetet, a jövőt, akkor nem akkumulátorgyár-nagyhatalom, hanem akkumulátorgyár-gyarmat lesz az ország”.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!