Kivéreztetett pedagóguskarral indul a tanév

Nagy arányú pedagógusbéremelést és az iskolaépületek energetikai korszerűsítését sürgeti az LMP, valamint azt, hogy a kormány többlettámogatásokkal védje meg a pedagógusokat a rezsiemelő politikától.

Kanász-Nagy Máté országgyűlési képviselő pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nehéz körülmények között és kivéreztetett pedagóguskarral indul az idei tanév. Pártja ezért mindenben támogatja mind a tanárokat, mind szakszervezeteik törekvéseit.
A politikus a legsúlyosabbnak a bérhelyzetet tartja, ami miatt sok a pályaelhagyó – mondta. Az infláció is különösen sújtja ezt a társadalmi réteget, éves szinten egyhavi bérüket „vette el”- tette hozzá.
A jelentősen megnövekedett rezsiárak is sújtják az iskolákat, amelyre Kanász-Nagy Máté szerint az elmúlt években kellett volna felkészülni, energetikai beruházásokkal.
Szólt arról is, hogy a kormánynak szerinte a rezsiemelő politikája során figyelembe kellett volna vennie a különösen érzékeny társadalmi csoportokat, akiket meg kellene védeni az elszabadult áraktól.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!