Klímabérlet bevezetését sürgeti az LMP

Az LMP azt szeretné, ha bevezetnének az úgynevezett klímabérletet, amelyet a közösségi közlekedés minden szegmensében használhatnának az emberek az egész országban – ismertette Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője szombaton.

A politikus a Facebook-oldalán online követhető sajtótájékoztatóján azt mondta, azt javasolják, hogy a bérlet ötezer forintba kerüljön.
„Ez egyszerre zöld és szociális intézkedés lenne. Zöld hiszen támogatja az autóról a közösségi közlekedésre váltást az alacsony árral, és azzal, hogy minden közösségi közlekedési eszközre érvényes lenne” – fogalmazott Bakos Bernadett. Hozzátette: azért volna a bérlet bevezetése szociális intézkedés, mert nagyon sok családot megvisel a mostani helyzet, és így sokat tudnának spórolni.
Hasonló intézkedést vezettek be Németországban, ahol a felmérések szerint a lakosság fele megvásárolta a klímabérletet – jelezte a képviselő.
Maholányi Zsolt – aki az ellenzék közös jelöltje az újpesti időközi önkormányzati választáson – azt mondta, a IV. kerületben élők is jól járnának a klímabérlettel, hiszen mérsékelné az agglomerációból ingázók autóhasználatát, így csökkenne a kerületre nehezedő forgalmi teher és javulna a levegő minősége.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!