Költségvetési átcsoportosítások Józsefvárosért és Ferencvárosért

Teljesen egyértelmű, hogy a kormány az elvesztett önkormányzati választások után bünteti az önkormányzatokat és kivéreztetési politikájával folyamatosan sarcolja az ellenzéki vezetésű településeket és budapesti kerületeket. Ennek esett áldozatul Józsefváros és Ferencváros is: több milliárdnyi fejlesztési pénzeket vontak el a kerületektől. Csárdi Antal, a térség országgyűlési képviselője most költségvetési átcsoportosítást kezdeményezett, hogy a két kerület visszakapja a nekik járó forrásokat. 

A költségvetési módosításokkal Józsefvárosban maradna közel 1,5 milliárd forint bérlakások fejlesztésére, illetve a meglévő bérlakások felújítására, míg Ferencvárosban elkezdhetnék végre a József Attila lakótelepi közösségi ház felújítását, valamint a szociális városrehabilitációs programot is lehetne folytatni a kerületben.

Határozott meggyőződésünk, hogy egy sikeres önkormányzat nem ellenség, hanem partner. Éppen ezért elvárjuk a Fidesztől, hogy szavazza meg a módosításokat, hiszen, ha már Kocsis Máté nagyhatalmú frakcióvezetőként nem tudta megakadályozni, hogy a Fidesz bosszút álljon Budapesten, akkor legalább a támogatásával bizonyítsa, hogy a kormány érdekei mellett egy kicsit a kerületi lakosok is fontosak neki.

https://www.facebook.com/csardiantal/videos/696075124507817/

 

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!