A kormány árulja el, mennyi pénzt akar elvonni az önkormányzatokról!

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy álljon elő a farbával, és mondja meg, mennyi pénzt akar elvonni az önkormányzatoktól, a magyar családoktól.

Kanász-Nagy Máté pénteki online sajtótájékoztatóján arra is felszólította a kabinetet, hogy vesse el az iparűzési adó felfüggesztésének tervét, és nyújtson érdemi segítséget a magyar településeknek, a magyar családoknak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől származó ötlet az önkormányzatoktól elvonná az iparűzésiadó-bevételeket annak felfüggesztésével. Ez azt eredményezné, hogy egyes településeknek le kell kapcsolniuk a közvilágítást, óvodákat kell bezárniuk vagy le kell állítaniuk a közösségi közlekedést.

Bár Parragh László már hetekkel ezelőtt felvetette az ötletét, a kormány azóta csak maszatol. Orbán Viktor miniszterelnök például meredeknek nevezte az ötletet, de olyannak, amire azért fel lehet kapaszkodni.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára csak annyit felelt az LMP kérdésére, hogy a válságban mindenkinek ki kell vennie a részét, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt válaszolta: gondolkodnak a javaslatról, de döntés még nem született.

Meddig akarnak még minket bizonytalanságban tartani? Az ötlet a várt eredményt sem érné el, a kis- és közepes vállalkozásoknak ugyanis inkább célzott segítségre lenne szükségük, például kamatmentes kölcsönre.

Online petíciót is indítottunk az elképzelés ellen, amit ide kattintva írhat alá.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!