A kormány folytatja településellenes politikáját

A kormány tovább folytatja településellenes politikáját, az önkormányzatok jogainak szűkítését – mondta az LMP frakcióvezetője szerdai online sajtótájékoztatóján, a településszervezéssel összefüggő törvénymódosítást értékelve.

Keresztes László Lóránt felszólította a kabinetet, hogy fejezze be az önkormányzatok elleni hadjáratát és tekintse partnernek a településeket.
Úgy értékelt, hogy az előterjesztés, amelynek tárgyalását szerdán kezdi meg a Ház, igen durva beavatkozás a településtervezés évtizedes rendszerébe. Erősíti a kabinet centralizációs törekvéseit azzal, hogy számos hatáskört von el a helyhatóságoktól, holott ennek semmilyen szakmai indoka nincs.
A javaslat emellett olyan általános szabályokat is tartalmaz, amelyek könnyítik a Balaton beépítését, valamint a műemlékvédelem is további csorbát szenved – tette hozzá.
Keresztes László Lóránt kifejezetten cinikus lépésként jellemezte, hogy a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre hivatkozva teszi lehetővé a központi diktátumok körének bővítését. Hozzátette: hiányolja ugyanakkor az önkormányzatok kompenzálását az esetleges szervezeti átalakítások miatt.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!