A kormány hagyja dolgozni a sajtót!

Az LMP szerint a tájékoztatás, a tudás és az információ életeket menthet a járványhelyzetben. A kormánynak segítenie kellene a tájékoztatást, nem pedig akadályoznia.

Tegnap 28 magyarországi médium írt nyílt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek és az Operatív Törzsnek, azt kérve tőlük, hogy a média hadd végezhesse szabadon a dolgát, tájékoztathassa az olvasókat, mivel a szabad tájékoztatás életeket menthet. Hamar érkezett az elutasító válasz Kovács Zoltán, propagandáért felelős államtitkártól, aki szerint a sajtó érje be az Operatív Törzs alkalomszerű válaszaival. Újfent kiderült, hogy a kormánynak semmit sem számít a sajtószabadság.

Sajnos az embereket bizonytalanságban tartja, hogy a felelősök össze-vissza beszélnek. Általában Müller Cecília mást mond, mint a miniszterelnök, amitől eltér Kásler Miklós, akit pedig Gulyás Gergely cáfol. Az sem sokat segít, hogy az Operatív Törzs által nyilvánosságra hozott napi adatok hiányosak. Nem tartalmazzák például a településszintű és korbeli fertőzöttségi megoszlást. A koronavírus tájékoztató oldal pedig leginkább propaganda lapra hasonlít, ahol vezető hír lehet, hogy Kovács Zoltán mit írt a sajtónak.

Az LMP köszönetét fejezi ki a magyar sajtó azon orgánumainak, akik azért dolgoznak, hogy az emberek tisztán lássanak, ha már ezt a kormányzati szervektől nem lehet elvárni. A kormány csak árt a járványhelyzet kezelésében, ha akadályozza a sajtó munkáját, ezért ezt fejezze be!

Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!