A  kormány határozottan álljon ki  a külhoni magyarok védelme érdekében!

Az LMP képviselőiként azt  várjuk el a kormánytól,  hogy a külhoni magyarok védelme érdekében határozott álláspontot képviseljen. A magyar külügyminiszter mai bukaresti látogatásán nagyon enyhén fogalmazott az utóbbi hetek-hónapok eseményei után, melyet a román politika gerjesztett az erdélyi magyarok ellen.  A román fél fellépése tiszteletet nyomokban sem tartalmaz és attól tartunk, ez a román helyhatósági és parlamenti választások közeledtével súlyosodni fog.

Úgy tűnik, még ez is sok volt a Demokratikus Koalíció számára, akik számunka megdöbbentő módon provokációnak nevezik a tisztelet kérését és hallgatnak a magyarellenes kijelentések kapcsán.

Az LMP elvárja a mindenkori magyar kormánytól, hogy határozottan álljon ki a külhoni magyarok védelme érdekében, és ebben az LMP minden támogatást megad. Elvárjuk a szomszédos országok kormányaitól, hogy tartsák tiszteletben a nemzetközi és a kisebbségi jogokat. A szomszédos országok együttműködésének alapja egymás nemzeti, nyelvi, oktatási, kulturális jogainak elfogadása és érvényesítése kell legyen.

Keresztes László Lóránt
és Ungár Péter,

az LMP országgyűlési képviselői

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!