A kormány javítsa ki a védekezésben elkövetett hibákat!

A kormánynak be kell ismernie és ki kell javítania a koronavírus-járvány elleni védekezésben elkövetett hibákat – mondta a párt társelnöke pénteken, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök reggeli rádióinterjújában is az ellenzékre és Brüsszelre hárította a felelősséget, miközben egyértelmű, hogy Magyarországon ő az első számú felelős.
A kormány nem végezte el a dolgát, nem tanult a második hullám kudarcából, ezért a harmadik is felkészületlenül érte – jelentette ki.
A kormányfő „irányításával üldöztek el több ezer orvost, nővért, egészségügyi dolgozót a tomboló járvány ellenére, pedig tudta, hogy baj lesz” – mondta az ellenzéki politikus.
Schmuck Erzsébet úgy fogalmazott, a „kormány nem hallja meg azon százezrek szavát, akik munka és jövedelem nélkül maradtak: nem emelik meg az álláskeresési járulék idejét és összegét, nem adnak százszázalékos táppénzt azoknak, akik saját betegségük vagy gyerekük miatt kényszerülnek a munka helyett otthon maradni”.
Az LMP társelnöke szerint a lakosság akkor állhatna optimistán a jelenlegi helyzethez, ha érezné, hogy a kormány mellettük áll.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!