A kormány leszámol az önkormányzatokkal

A kormány bosszúhadjáratot indított az önkormányzatok ellen, az iparűzési adó megfelezése ugyanis nem segítség a vállalkozásoknak, hanem végső leszámolás az önkormányzatokkal – mondta Kanász-Nagy Máté vasárnap a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Ócska fideszes trükk az iparűzési adó felének elengedése, mivel az nem jelenet érdemi segítséget a koronavírus-járvány miatt bevételeiket elvesztő kis- és középvállalkozásoknak, de gyakorlatilag az önkormányzatiság végét jelentheti.

A települések forrásainak elvételével ugyanis olyan, az emberek életét közvetlenül segítő szolgáltatások szűnhetnek meg, mint a bölcsődék és óvodák, valamint a közúthálózat fenntartása, a közösségi közlekedés szervezése, illetve a zöldfelületek fejlesztése.

Érdemi segítséget az jelentene, ha a kormány a korábban 100 milliárdokkal teletömött haveri zsebek körül kutakodna és azokból finanszírozná a válságkezelést.

Az LMP követeli a stadion- és szállodaépítések leállítását, valamint a teljes bértámogatás és táppénz bevezetését és az álláskeresési járadék kiterjesztését, ugyanis ezek a lépések jelentenék a valódi válságkezelést.

Írja alá petíciónkat: http://lmp.hu/kozoserovel/

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!