A kormány magára hagyta a gondozókat!

A mai napon megjelent a Magyar Közlönyben az egészségügyben dolgozók egyszeri, rendkívüli juttatására vonatkozó részletszabályozás. Az LMP felháborítónak tartja, hogy a szociális dolgozók kimaradtak ebből a nagyon fontos elismerésből, hiszen mint tudjuk, tisztességesen megbecsült szociális dolgozók nélkül nem működhet megfelelően a szociális ellátórendszer.

A járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként, munkájuk támogatása érdekében a szociális dolgozók is megérdemlik az egyszeri 500.000 forintos rendkívüli juttatást. Hatalmas felelősség hárul rájuk, munkájuk pótolhatatlan. Megérdemlik a legszélesebb körű támogatást.  

A szociális szféra az a terület, ahol a vírus megjelenése óta szakadatlanul, fokozottabb terhelés alatt azon fáradoznak, hogy minél kevesebb áldozatot szedjen a járvány, minél kevesebb egészségügyi, mentális és egyéb veszteséggel vészeljék át ezt az időszakot a rászorulók.

Mivel a szociális szférában dolgozók támogatása ugyanolyan fontos, mint az egészségügyben dolgozóké, ugyanolyan kedvezményekkel kell támogatni őket, hogy munkavégzésük során minden segítséget megkapjanak és a lehetőségekhez mérten minél kevesebb akadály hátráltassa őket.

Ezért kérjük a kormánytól, hogy a szociális szféra dolgozói is kapjanak egyszeri 500.000 forintos rendkívüli juttatást! Szeretnénk, hogy a kormányhoz jusson el végre a jelentősége annak, hogy szociális dolgozók nélkül nem létezik szociális ellátórendszer.

Az LMP korábban petíciót indított a szociális dolgozók egyszeri 500 000 forintos bérkiegészítéséért a beremelest.hu oldalon, melyet már több ezren írtak alá. Nem hagyjuk cserben őket, itt az ideje anyagilag is megbecsülni a szociális szférában dolgozók munkáját!

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!