A kormány már azzal kampányol, hogy nem ismeri el az alapellátásban dolgozók munkáját

Fülöp Attila, az EMMI államtitkára egy fizetett online hirdetésben arra kéri a szociális alapellátásban dolgozókat, hogy regisztráljanak az oltásra, mert így kaphatják meg azt a leggyorsabban. Ezzel valójában a kormány azt hirdeti magáról, hogy egyszerűen nem érdekli őket a szociális ellátásban dolgozó emberek egy jelentős része: az alapellátás ugyanis ugyanúgy az ellátórendszer része, az abban résztvevőket nem regisztrációra kellene felszólítani, hanem már hetekkel ezelőtt be kellett volna oltani.

Miközben az elmúlt egy évben a szociális dolgozók is legalább annyira a frontvonalban harcoltak, mint az orvosok vagy az ápolók, a kormány mégsem hajlandó mindezt tudomásul venni. Hónapok óta nem hajlandó megadni nekik az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítést, most pedig még az oltási programban sem kerülnek az őket megillető helyre. Az elmúlt hetekben sportolók és focisták százai kapták meg soron kívül az oltást, de alapellátásban résztvevőknek annyit üzen a kormány, hogy regisztráljanak, mert így hamarosan sorra kerülhetnek.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hirdetések helyett végre inkább kormányozzanak, vegyék előre az alapellátásban dolgozókat az oltási sorrendben, proaktívan keressenek meg minden ilyen dolgozót, és záros határidőn belül oltsák be őket!

Ungár Péter
országgyűlési képviselő, LMP

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!