A kormány még az ingyenes utazást se hajlandó megadni a szociális dolgozóknak

A kormány mai bejelentése szerint mostantól ingyen használhatják a tömegközlekedést országszerte a védekezésben résztvevő egészségügyi dolgozók és orvoshallgatók. Ez persze nagyon helyes, a probléma az, hogy a kormány valahogy megint megfeledkezett a szociális dolgozókról, akik ugyanúgy az első vonalban harcolnak a vírussal szemben, mégsem kaptak semmilyen anyagi elismerést az elmúlt hónapokban, és a jelek szerint még egy ingyenes utazásra sem méltatják őket.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ha már a második hullámban sokkal inkább a probléma, mint a megoldás részévé váltak, akkor legalább arra ügyeljenek, hogy megadják a kellő elismerést azoknak, akik valóban küzdenek a vírussal.

A szociális dolgozók esetében ez nem csak az ingyenes utazást jelenti, hanem azt az egyszeri félmillió forintos bérkiegészítést is, amit az egészségügyi dolgozók már hónapokkal ezelőtt megkaptak. Talán ez most fontosabb feladat egy kormány előtt, mint a gránitszilárdságú alkotmány kilencedik módosítása vagy az egyszülős családok elleni háború folytatása.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!