A kormány megint azoknak nem segít, akik a legjobban rászorulnak

A kormány újra sikeresen meghosszabbította tavaly novemberi látszatintézkedését az oktatási résztvevők ingyenes internetére vonatkozóan. Megint a legkiszolgáltatottabb csoportok megsegítése maradt ki a rendeletből, hiszen továbbra sincs szó azokról, akik nem rendelkeznek otthon vezetékes internettel, vagy digitális eszközökkel.

Arról sem szól a fáma, hogy milyen támogatásban részesülnek azok a hazai KKV-k, akiknek a rendeletben szabályozott módon most visszamenőlegesen is jóvá kell majd írniuk a havidíjakat saját forrásból, pedig sok településen ők jelentik az egyetlen vezetékes internet-hozzáférési lehetőséget.

Az nem kormányzás, hogy a kormány egy tollvonással ingyenessé tesz valamint, aminek a költségeit áttolja az azokat szolgáltatókra. Amennyiben visszamenőleg lehet igényelni az ingyenes internetet, úgy a szolgáltató KKV-kat is visszamenőleg támogatni kell.

Az LMP álláspontja szerint a családok talpra állásához valódi segítségre lenne szükség. A digitális oktatáshoz biztosítsa a kormány a rászoruló diákok számára a mobil hozzáférést és a szükséges digitális eszközöket és fogadja meg végre a javaslatainkat

  • 100% táppénzt mindenkinek, aki a vírus miatt otthon maradni kényszerül.
  • Teljeskörű bértámogatást minden szektorban, ahol esett a bevétel. Ez akkor is járjon, ha valaki ideiglenesen más szektorban talál alkalmi munkát.
  • Jövedelempótló támogatást az eddig minden támogatásból kimaradt egyéni- és mikrovállalkozóknak is.
  • Támogatást vagy haladékot a rezsidíjakhoz. Függesszék fel a fix terheket (pl. kamarai tagdíj).
  • Az álláskeresési járadékot meg kell emelni, és járjon 9 hónapig.
  • Legyen újranyitási támogatás azoknak, akik sokáig bevétel nélkül maradtak.

Hohn Krisztina
országgyűlési képviselő, LMP frakció

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!