A kormány megvétózta a hazai válságkezelést

A kérdés nem az, hogy Orbán Viktor győzött-e vagy sem Brüsszelben, hanem az, hogyan kászálódik ki Magyarország a szociális és gazdasági válságból – jelentette ki Kanász-Nagy Máté vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Amíg Orbán Viktor a vétóharcát vívta Brüsszelben, Magyarországon a helyzet változatlan, továbbra is forrásokat vonnak el a településektől, meg akarják tiltani a plusz bevételek megszerzését és lebegtetik az iparűzési adó megvonását is. Ez totális csőddel fenyeget a magyar önkormányzati rendszerben.

Ezzel szemben áll a szabad városok kezdeményezése, amelyet az LMP is támogat, hogy a települések közvetlenül jussanak az európai uniós támogatásokhoz.

Orbán Viktor nemcsak a településeket sanyargatja, hanem a kisvállalkozókat is. A katás vállalkozásokat padlóra küldheti a 40 százalékos büntetőadó.

A koronavírus miatt több százezren vesztették el a munkájukat, a kormány mégsem emeli kilenc hónapra az álláskeresési járadékot, nem fizet százszázalékos táppénzt azoknak, akik a koronavírustól betegedtek meg.

A sportcélú beruházások vagy éppen luxusszálloda építések felesleges és káros támogatások csupán, ezeket a forrásokat egy az egyben az egészségügynek vagy a vállalkozásoknak, településeknek kellene adni a vírushelyzetben.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!