A kormány mondjon le a mezőhegyesi ménesbirtok „kiprivatizálásáról”

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy mondjon le arról a törvényjavaslatról, amellyel „kiprivatizálná az államból” a mezőhegyesi ménesbirtokot – mondta a párt társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány alatt felgyorsult a közpénz és a nemzeti vagyon állami tulajdonból való lenyúlása.
A kormány amikor „éppen nem pályázatok formájában juttatja vagyonhoz a fideszes oligarchákat”, akkor „örökre bebetonozott alapítványi formát használva lopja el a közvagyont” – fejtette ki az ellenzéki politikus.
Kiemelte, az LMP szerint az utóbbi a célja a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány létrehozásának is, amelynek kuratóriumába „Fideszhez hű alattvalók kerülnek”.
Schmuck Erzsébet szerint ezzel mindenestül le akarják nyelni az elmúlt években 22 milliárd forinttal kistafírungozott mezőhegyesi ménesbirtokot.
Az LMP ezzel szemben olyan változtatásokat sürget a mezőgazdaságban, amelyek segítségével hosszú távon is egészséges és tápláló élelmiszereket lehetne előállítani az országban – mondta a párt társelnöke.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!