A kormány ne támogasson háborús bűnöket!

A kormány ne támogasson háborús bűnöket!

Az LMP Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása kapcsán arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a háborús bűnök támogatásával.

Csárdai Antal frakcióvezető-helyettes csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a magyar kormány a szoros és láthatóan baráti kapcsolat fenntartásával asszisztál a Törökország által elkövetett háborús bűnökhöz. Ez azt jelenti, hogy Magyarország tettestárs egy etnikai tisztogatásban és népirtásban. Emiatt jogos szégyent érez egész Magyarország.

Vérlázító, hogy a fővárosi kormányhivatal engedélyt adott arra, hogy Erdogan rezsimje iskolát hozzon létre Budapesten. Az intézményt működtető alapítvány arról lett híres, hogy az egyik iskolájában egy tanár az Iszlám Államot dicsőítette, a magyar kormány mégsem hajlandó belátni, hogy ez milyen súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ország számára.

Keresztes László Lóránt frakcióvezető azt mondta, hogy Orbán Viktor előszeretettel nevezi magát a keresztény Európa védelmezőjének, és olyan politikusként láttatja magát, aki meg akarja állítani a migrációt, fontosnak tartja Magyarország és Európa biztonságát. A kormányfő most mégis egy olyan emberhez dörgölőzik, aki azokat a kurdokat gyilkoltatja meg, akik az Iszlám Állam ellen harcoltak.

Recep Tayyip Erdogan nem a keresztény Európa barátja, mert azzal zsarolja Európát, hogy 3,5 millió migránst enged útjára – tette hozzá. A török elnök arra biztatja az Európában élő török kisebbségeket, hogy ne integrálódjanak, újságírókat börtönöztet be, semmibe veszi az uniós és a demokratikus értékeket – sorolta Keresztes László Lóránt.

Orbán Viktor 2015-ben azt mondta, stabil Irakra és stabil Kurdisztánra van szükség, mert stabil kurd és iraki régió nélkül Európában sem lehet stabilitást teremteni. Mára azonban már mindenki számára világos lehet, hogy a törökök etnikai tisztogatásra készülnek Szíriában, a harcok pedig nem csökkenteni, hanem növelni fogják a migrációs nyomást.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!