A kormány nem becsüli a közért dolgozó alkalmazottait: ismét leszavazta az LMP javaslatát

Hohn Krisztina és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselői a magyar közalkalmazotti státusz megvédése kapcsán nyújtottak be politikai nyilatkozatot az országgyűlés elé. A kormányt azonban nem érdeklik a közalkalmazottak, így azt a vállalkozásfejlesztési bizottságon leszavazták.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a közalkalmazottakat tisztelet és köszönet illeti meg a közszolgálati feladatok színvonalas ellátása és az állam működőképességének biztosítása miatt rájuk háruló kiemelt felelősségük miatt. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy az állami fizetésből élő közalkalmazottak hivatásának gyakorlása nem lehet pártpolitikai viták tárgya, különben feladataikat nem tudják rendesen elvégezni.

Épp ezért kimondottan aggasztó a kormány politikája, mely miatt hazánkban a közalkalmazotti státusz már nem jelent egyet az egzisztenciális biztonsággal és a perspektivikus életpályával. Egyre több közszférában dolgozó közalkalmazotti státusza szűnik meg. Így az azzal járó kiszámíthatóság és a közfeladatok színvonalas ellátásához, a szabályozott feladatok elvégzéséhez fontos stabilitás és biztonság is alapjaiban sérül.

Ezért az LMP azt kezdeményezte, hogy a 200 éves múltra visszatekintő, közalkalmazotti státuszt védett és kiemelten védendő értéknek tekintse a kormány, ezért a szociális és gyermekvédelmi ellátások területén, az oktatási, közművelődési és tudományos ágazatban, az egészségügyben, az önkormányzati szektorban dolgozó munkavállalók közalkalmazotti státuszát védje meg és biztosítsa a jövőben is.

A Vállalkozásfejlesztési bizottságban lévő kormánytöbbség az LMP nyilatkozatát és javaslatait sajnos ismét félresöpörte, bizonyítva ezzel, hogy számára a meggyengített és megfélemlített közalkalmazott a jó közalkalmazott. De nem adjuk fel és továbbra is mindent megteszünk, hogy a kormány végre hajlandó legyen változtatni.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!