A kormány szerint a szociális alapellátás kevésbé fontos az ország működése szempontjából, mint a labdarúgás

A mai napon 19 szakmai szervezet követelte, hogy végre a szociális ágazat minden dolgozója kapja meg a vakcinát. Ugyanis továbbra is csak a bentlakásos intézmények munkatársai kapták meg a védőoltást, az alapellátásban dolgozók nem. Egyértelmű tehát, hogy a kormány egyszerűen nem gondolja úgy, hogy a szociális dolgozók munkája nélkülözhetetlen az ország működése szempontjából.

Az alapellátásban dolgozók feladata tulajdonképpen ellátni mindenkit, aki nem bentlakásos intézményben, hanem otthonában szorul segítségre vagy ápolásra. Nem szükségeltetik négyciklusnyi kormányzási tapasztalat belátni, hogy egy ilyen járványhelyzetben a munkájuk kiemelkedően fontos. Ennek ellenére a kormány továbbra sem hajlandó őket beoltani, a szociális alapellátás működőképességét egyszerűen nem tekinti az oltási terv szempontjából fontos tényezőnek. Miközben a labdarúgók és sportolók százai kapták már meg a védőoltást hónapokkal ezelőtt, a szociális dolgozók jelentős része az általuk végzett munkától függetlenül „egyszerű” állampolgárként fog sorra kerülni valamikor a következő hónapokban.

Az LMP követeli, hogy a kormány ismerje el a hibáját, és mielőbb kezdje meg minden egyes szociális dolgozó beoltását. Majd ha ezzel kész vannak, akkor mielőbb adják meg a szociális dolgozóknak az egyszeri félmillió forintos bérkiegészítést!

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!