A kormány továbbra is felkészületlen

Az LMP társelnöke szerint, ahogy az elmúlt egy évben, úgy továbbra is felkészületlen a kormány a koronavírus-járvány és az azt övező válság kezelésében. Kanász-Nagy Máté szerint teljes körű bértámogatásra, a megfertőződötteknek százszázalékos táppénzre, valamint az álláskeresési járadék időtartamának növelésére lenne szükség.

Kanász-Nagy Máté pénteki, online sajtótájékoztatóján kijelentette: bár Orbán Viktor miniszterelnök ismét jót viccelődött a rádióban, Brüsszellel és az ellenzékkel is foglalkozott, csak arról nem beszélt, hogyan fog ez az ország hétfőtől működni.
A kabinet felkészületlenségét mutatja szerinte, hogy továbbra sem sikerült megfelelően kifejleszteni a kontaktkutatást vagy a tesztelés rendszerét, holott ezeknek óriási jelentőségük van a járvány megfékezésében.
Az adatbázisok összeállítása sem járt sikerrel, össze-vissza küldözgettek mindenféle sms-t az oltásról.
A bölcsődék miért maradnak nyitva? – tette fel a kérdést, majd üzent is a miniszterelnöknek: a bértámogatások kiosztását ne csinálják ugyanúgy, ahogy a szállodásoknál vagy az éttermeseknél, mert esetükben nagyon rosszul csinálták.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!