A kormány visszaélt a rendkívüli felhatalmazással

A kormány visszaélt a koronavírus-járvány miatti rendkívüli felhatalmazásával: elvonta az önkormányzati források egy jelentős részét és végső támadást indított az egyetemek ellen is.

Keresztes László Lóránt frakcióvezető hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: mindezek ellen nem elég a parlamentben küzdeni, hanem össze kell fognia minden érintettnek.

A kormány elégtelen válságkezelése miatt mély társadalmi és gazdasági krízis alakult ki az országban, eközben a kabinet hazug és megalapozatlan kommunikációs hadjáratot folytat.

Arról beszélnek, hogy a mikro- és kisvállalkozások soha nem kaptak akkora támogatást, mint jelenleg, ugyanakkor nem segítik a legnehezebb helyzetbe került családokat, saját holdudvarát azonban támogatja a kabinet.

Mészáros Lőrinc szállodái például úgy kaptak 18 milliárd forintos támogatást a jelentős elbocsátások ellenére, hogy Mészáros Lőrinc eközben az építőipari cégeiből 11 milliárd forintos osztalékot vett ki. A kormány a magyar adófizetőkkel fizettette ki, hogy Mészáros Lőrinc még ebben a helyzetben is jól járjon.

A kormány továbbra sem számol az indokolatlanul drága, és soha meg nem térülő beruházások leállításával.

Mindezek ellen csak az Országgyűlésben nem lesz elég harcolni; az önkormányzati megszorítások ellen az önkormányzatokkal összefogva, az egyetemi autonómia megőrzéséért pedig az adott városokkal, térségekkel együtt lehet küzdeni.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!