A kormánynak napja van elismernie a szociális dolgozók munkáját!

Legalább a szociális munka napján, vagyis november 12-én a kormánynak el kellene ismernie a szektorban dolgozók munkáját azzal, hogy számukra is biztosítja az egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést – mondta Ungár Péter, az LMP országos elnökségének titkára.

Az országgyűlési képviselő a hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: ez 45 milliárd forintjába kerülne a büdzsének, vagyis kevesebbe, mint amennyit a hajdúnánási MotoGP pályára költ a kabinet.

Felháborító, hogy a kormányzat egy épeszű érvet sem mondott arról, hogy az egészségügyben foglalkoztatottakkal ellentétben miért nem kaptak bérkiegészítést a szociális dolgozók, holott még országos tisztifőorvos is elismeri, hogy a koronavírus a szociális intézményekben is jelen van.

Bár az itt dolgozók fokozott veszélynek vannak kitéve, mégis ők a legrosszabbul kereső állami alkalmazottak, egy felsőfokú végzettségű, húszéves szakmai múlttal rendelkező idősotthoni munkatárs 180 ezer forintot keres.

Hazugságnak és félrevezetés a szektor béremeléséről szóló kormányzati kijelentéseket, mert míg 2010-ben az érintettek a nemzetgazdasági átlag 70 százalékát kapták, jelenleg mindössze 40 százalékát.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!