Kormányváltás kell ahhoz, hogy az állami cégek dolgozói tisztességes fizetésemelést kapjanak!

Az LMP szerint az állami cégeknél tisztességes bérfejlesztésre van szükség. A kormány 50 ezer állami dolgozó bérét nem hajlandó emelni. A Fideszben már nem bízhatnak a magyar munkavállalók, ezért a 2022-es kormányváltás után felálló új kormány fog rendes béremelést adni az orbáni bérpolitika károsultjainak.

A kormány állami bérfejlesztési programja több sebből is vérzik. Az első félévben az állami dolgozók semmilyen emelést nem kaptak. A nagy nehezen létrejött megállapodásból pedig 50 ezer embert kihagytak. Így például olyan fontos közszolgáltatást végzők, mint a villamosenergia-ipari szektorban és a hulladékgazdálkodás területén dolgozók, vagy a víziközmű-szolgáltató Alföldvíz munkavállalói egy az egyben kimaradtak a bérfejlesztésből. Azon állami cégek munkavállalói sem tapsolhatnak örömükben, akiknek jut béremelés a második félévre, hiszen az átlagos 5 százalékos emelés még az inflációt sem követi, tehát összességében csökken a fizetésük reálértéke.

Az LMP a hoppon maradt állami munkavállalókkal együtt fel van háborodva és támogatja sztrájktörekvéseiket. Ugyanakkor valódi eredményt csak kormányváltás esetén érhetünk el, amikor az LMP-vel felálló új kormány 2022-ben olyan bérfejlesztést indít el, ami mérhetően emeli az ágazatban dolgozók fizetését.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!