Koronavírus – Az LMP szigorítást követel

Szigorúbb szabályok bevezetését követeli az LMP a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében, Schmuck Erzsébet társelnök szerint ugyanis a kormány semmilyen érdemi lépést nem tesz az ügyben.

Az ellenzéki párt szorgalmazza, hogy a kulturális, a sport- és szabadidős létesítményeket, valamint a vendéglátóhelyeket kizárólag védettségi igazolvánnyal lehessen látogatni – mondta hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján a politikus.

Azt is követeli az LMP, hogy a sajtót engedjék be a kórházakba. Ha ugyanis az emberek a médián keresztül „találkoznának a valósággal”, azzal, hogy milyen súlyos következményei vannak a fertőzésnek, többen oltatnák be magukat – érvelt Schmuck Erzsébet.

A releváns járványadatok közzétételét is fontosnak tartja az LMP. Schmuck Erzsébet azt mondta: országos és települési szinten is ismerni kell, hányan betegednek meg, kerülnek kórházba, akár intenzív osztályra vagy veszítik életüket az oltottak és az oltatlanok közül a járvány következtében. Ez szerinte a helyi védekezést is segítené.

Az LMP emellett elrendelné a kötelező maszkviselést a sokak által látogatott zárt tereken, valamint heti ingyenes tesztelést is előírna a köznevelési, a szociális és az egészségügyi intézményekben a járvány terjedésének lassítása érdekében.

A társelnök elmondta: abban egyetért a miniszterelnökkel, hogy az oltás a legfontosabb védekezési eszköz, ezért mindenkinek javasolja annak felvételét.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!