A korrupcióval vádolt fideszes államtitkár milliós megbízási díjat kapott a semmiért a Belvárosban (szerződés melléklet)

2020 végén tartóztatták le Nagy Jánost, az agrárminisztérium egykori helyettes államtitkárát. A gyanú hivatali visszaélés, klasszikus fideszes korrupció. A letartóztatással egyidejűleg derült ki, hogy a fideszes helyettes államtitkár cégének szerződése van a fideszes többségű Belvárosi önkormányzattal is. Közérdekű adatigénylésben kértem ki a megbízási szerződést, amelyből kiderül, hogy a bilincsben elvitt egykori államtitkár feladata az önkormányzat adatvédelmi tisztviselőjének szakértői támogatása 2020 szeptemberétől kezdődően, 1 éven keresztül havi bruttó 1.586.230 forintért. Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon mi volt a korrupció miatt letartóztatott fideszes valódi feladata, mert a szerződéses tevékenységek között olyan kézzelfogható feladatok szerepelnek, mint az „adatvédelmi tisztviselő támogatása”, „szakmai tanácsok nyújtása adatvédelmi tisztviselő részére”. Úgy kötött tehát fiktívgyanús szerződést a Belváros fideszes többségű önkormányzata adatvédelmi megbízásra, hogy egyébként van adatvédelmi tisztviselője a önkormányzatnak.

A mai napon írásbeli kérdést is benyújtok Polt Péternek, hogy tájékoztasson a fideszes államtitkár elleni büntetőeljárás jelenlegi helyzetéről.

Csárdi Antal,
a Belváros-Várnegyed országgyűlési képviselője

A melléklet innen tölthető le.