Közeledik a választás – a kormány elfogadta az LMP javaslatát az előrehozott nyugdíjkorrekcióról

Az LMP régóta követeli, hogy a kormány ne használja egész évben a nyugdíjasok pénzét, és ne csak novemberben fizesse ki a nekik járó korrekciót. Ezért már több mint egy éve törvénymódosítást nyújtottunk be. Közeleg a választás, a kormány végre rájött, hogy törődnie kellene az idősekkel. Ezért elfogadta a javaslatunkat, és előrehozza a nyugdíjkorrekciót. Épp ideje volt!

A nyugdíjkorrekció a valós infláció és a nyugdíjemelés különbsége, ami törvény szerint jár a nyugdíjasoknak. Sajnos a kormány évek óta tudatosan az infláció alá tervezi a nyugdíjemelést. A nyugdíjasok pedig csak novemberben kapják meg a különbséget, ami pedig év eleje óta járt volna nekik. Így a kormány egész évben használni tudja a nyugdíjasok pénzét.

Az LMP már 2020 februárjában jogszabálymódosítást nyújtott be azért, hogy ha a kormány rosszul tervez, akkor már év közben korrigáljon és ne csak novemberben.

Ma félmillió idős kap 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat, csupán egyetlen év alatt 72 ezer nyugdíjas csúszott le szegénysorba. Tavaly már bőven tartott a járvány, az alapvető élelmiszerek ára az egekbe nőtt, az idősek mégsem kaptak semmit: se nyugdíjprémiumot, se 13. havi nyugdíjat, se a rezsiutalványnak nevezett alamizsnát.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!