Közös felelősség és feladat a védekezés

A koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés közös felelősség és feladat, ezért azt kérjük hogy mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat és minimalizálja a találkozások számát – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté azt is kérte a lakosságtól, hogy csak előre tervezetten és ritkán vásároljanak, a húsvétot pedig szűk körben ünnepeljék, ne legyen rokonlátogatás, locsolkodás.
Kiemelte, „most éljük a járvány legnehezebb időszakát, az egész Európai Unióban talán nálunk terjed a leggyorsabban a vírus”.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a kormány nem tudta megvédeni az embereket, „mert nem tudnak kormányozni, amit csinálnak, az legfeljebb uralkodás és urizálás”.
Az LMP társelnöke szerint a kabinet rosszul és rosszkor rendelte el a zárásokat az országban, emellett a magyar családok megélhetését sem tudta megvédeni, mivel továbbra sem vezette be a 100 százalékos táppénzt, a teljeskörű bértámogatást, illetve a 9 hónapig járó álláskeresési járadékot.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!