Legyen tiszta a választási kampány!

A budapesti főpolgármester-jelöltek csatlakozzanak Vitézy Dávid tiszta kampányt sürgető kezdeményezéséhez – szólított fel az LMP országos elnökségének tagja szerdán.

Tetlák Örs, Érd alpolgármestere budapesti sajtótájékoztatóján azon véleményének adott hangot, a szavazóknak elege van abból, hogy a kormánypárt és az ellenzék is „pártpolitikai iszapbirkózásra” használja a fővárost, miközben nem marad energia Budapest fejlesztésére.

A politikus elengedhetetlennek nevezte a tisztességes versenyt és a jelölti vitát, hogy a budapestiek minél tisztességesebb, „orbánozás” és „gyurcsányozás” nélküli, programalapú kampány végén dönthessenek a következő főpolgármesterről.

Hozzátette: Vitézy Dávid, a civilek és az LMP főpolgármester-jelöltje elindította a Tiszta kampányt Budapesten! kezdeményezést, a másik két „komolyan vehető” jelölt, Szentkirályi Alexandra a kormánypártok jelöltje, valamint az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármester viszont úgy tűnik, hogy nem igazán érdekelt a tiszta kampányban.

Rögzítette, Vitézy Dávid ezzel szemben a tiszta viszonyok híve, ezért is lesz az ő kampánya üdítő a budapestieknek, hiszen legalább egy olyan főpolgármester-jelölt van, aki valóban Budapestről és valóban a budapestieknek beszél.

Tetlák Örs kitért arra is, hogy szerinte a kormánypárti jelöltek civil szervezetek mögé bújva, civileknek szánt sokmilliós nagyságrendű magyar adóforintokat égetnek el a politikai kampányukra.

Az alpolgármester egy érdi példát hozott, ahol elmondása szerint a Fidesz jelöltje néhány hete „importált” egy korábban Budapesten bejegyezett civil szervezetet, amelyet átneveztek és rögtön kilencmillió forintos állami támogatást is kapott.

Mit lehet várni egy olyan polgármesterjelölttől, aki politikai karrierje, politikai törekvései első pillanatában már megtéveszti a választókat? – kérdezte.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!