Legyenek olcsóbbak és a városi közlekedésre is érvényesek az új bérlettípusok!

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy csökkentsék a februárban bejelentett országos és vármegyebérletek árát, és azok legyenek érvényesek a városi tömegközlekedésre is – mondta Gál József, az ellenzéki párt szóvivője online is közvetített szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Gál József az Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében bejelentett vármegye- és országbérletet az LMP által javasolt klímabérlet „lebutított” változatának nevezte.
Problémának mondta, hogy ezek a bérletek nem alkalmasak a helyi tömegközlekedésre, így aki ingázik, továbbra is két vagy három bérletet kénytelen megvásárolni.
Hangsúlyozta: a kormány még mindig nem támogatja eléggé a tömegközlekedést, és nem értette meg az LMP által javasolt, havi ötezer forintba kerülő – a városi közlekedésre is érvényes – klímabérlet lényegét. Azzal ugyanis a cél az volt, hogy olcsósága miatt az embereknek legyen kedvük letenniük az autójukat, és átülniük tömegközlekedésre.
Gál József számításai szerint ha Magyarországon is lenne városi közlekedésre is alkalmas olcsó klímabérlet, akkor az 0,8 millió tonnával, azaz két százalékkal csökkentené a szén-dioxid-kibocsátást.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!