A leszakadó térségek nem számíthatnak igazi segítségre

Az LMP országgyűlési frakcióvezetője szerint a leszakadó térségek nem számíthatnak igazi segítségre abból a csaknem hatezer milliárd forintból, amely az Európai Unió válságkezelő programjának keretében érkezik az országba.

Keresztes László Lóránt pénteki online sajtótájékoztatóján elégtelennek értékelte a kormányzat tervét a felhasználás módjáról, mert az szerinte nem néz szembe a koronavírus-járvány hatásával, sem az egyre mélyülő társadalmi problémákkal.
Szerinte alapvető rendszerproblémákat megoldása sem látszik a dokumentumból, például az egészséges ivóvíz biztosítása. Hazugnak nevezte a kormány állítását, miszerint a felsőoktatásra szánt 800 milliárd forint felhasználása csak az egyetemek magánosításával történhet.
Csupán a klientúrának kedvez a források felhasználása – jelentette ki, hangsúlyozva: mindez óriási feladat elé állítja a jelentős forrásoktól megfosztott önkormányzatokat.
Keresztes László Lóránt úgy ítélte meg: a keretből meg kell adni a felzárkózás lehetőségét egyes régióknak, és figyelembe kell venni az éghajlatváltozás hatásait is, de az elvándorlás megállítását is szolgálnia kell a forrásnak.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!