Lex Budaházy: A hála, úgy tűnik, mégis politikai kategória 

A Hunnia-perben terrorvádak miatt elítélt, de Novák Katalin államfő kegyelméből a börtönből szabadult Budaházy György is jól járhat egy friss törvénymódosító javaslattal. A Btk. módosítás ugyanis a közügyektől eltiltás idejét kedvezőbben szabályozná, ezáltal Budaházy hamarabb visszatérhet a magyar politikába.

Budaházy korábban célzott arra, hogy valamilyen formában szeretné meghálálni az államfőtől kapott kegyelmet: úgy tűnik, most ennek ágyazhatnak meg a friss javaslattal. A törvénymódosítás egyértelmű lakmuszpapírja annak, hogy minden képmutató, álszent hazugság volt, amit Novák Katalin a kegyelmi döntésnél állított. Az pedig különösen felháborító, hogy mindezt a pápalátogatás idején tette meg: a köztársasági elnök nem a megbocsátás keresztényi értékét képviselte, csupán olcsó politikai haszonszerzést indított útjára. 
A tiltakozás mellett hivatalos megkereséssel fordulunk az új igazságügyi miniszterhez, Tuzson Bencéhez: árulja el, hogy a Hunnia-perben várható-e további kegyelmi döntésre való felterjesztés a kormány részéről. 

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!