LMP: a felsőoktatást a Fidesztől kell megvédeni!

Nem a Fidesz védi meg a felsőoktatást, hanem a Fidesztől kell megvédeni azt – mondta hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt a Völner-ügy sajtóban kiszivárgott nyomozati anyagaival kapcsolatban kijelentette: a kormánypárt célja az egyetemek kiszervezésével nem a felsőoktatás fejlesztése volt, hanem a fejlesztési források lenyúlása, valamint olyan üzelmek végrehajtása, mint amelyek során Völner Pál egykori igazságügyi államtitkár hatalmával visszaélve intézte el, hogy a rokona csalással kaphasson diplomát.

Felidézte azt a sajtóhírt is, miszerint a végrehajtói kamara elnökének közbenjárásával Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek a kabinetfőnöke is csalással teljesíthette vizsgáját a jogi egyetemen.

Keresztes László Lóránt szerint Palkovics László, az innovációs és technológiai tárca minisztere is politikai nyomásgyakorlást fejtett ki egy szombati eseményen, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet is „a kiszervezés útjára” terelje.

Úgy ítélte meg: a Fidesz nem tiszteli az egyetemi tradíciót, az autonómiát, a hagyományokat. Szerinte ezért ahogy Varga Judit igazságügyi miniszternek, úgy Palkovics Lászlónak is le kell mondania.

Hangsúlyozta azt is: az április 3. után, a jelenlegi ellenzékből alakuló új kormány helyreállítja az egyetemi autonómiát.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!