LMP: a Fidesz „bedönti” a hulladékgazdálkodás országos rendszerét

Az LMP szerint a Fidesz bedönti a hulladékgazdálkodás országos rendszerét azzal, hogy garanciák nélkül kiszervezi azt országos szinten úgy, hogy minden hazai vagy uniós támogatást a nyertes ölébe dob.

Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke keddi online sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy a 35 évre szóló koncessziós pályázatot a nyár közepén írta ki a kormányzat, és mindössze tizenkét napot adott a jelentkezésre.
A nyertes azonban, amely a Mol lehet, két évet kap a felkészülésre, de ha mégsem képes majd ellátni a csaknem 4,5 millió háztartás és több mint 1,7 gazdálkodó szervezet hulladékgazdálkodását, csupán fél év alatt „kifarolhat” az üzletből – bírált.
Schmuck Erzsébet szerint Orbán Viktor miniszterelnök is tudja, hogy jelenleg nincs olyan magyar cég, amely teljes mértékben megfelelne a kiírásnak, szerinte azonban a választásokig még adható támogatás.
Mindez a társadalom egészét, létbiztonságát, közegészségügyi helyzetét is érinti – hangsúlyozta, hozzátéve: a pályázat az Orbán-kormány felelőtlenségét és gátlástalan kapzsiságát bizonyítja. Szerinte a Fidesz, megérezve a következő választás elvesztésének reális esélyét, egyre mélyebbre süllyed.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!