LMP: a Fidesz képmutatóan beszél a pápalátogatásról

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője álszentnek és képmutatónak tartja azt, ahogy a kormány és a Fidesz a pápalátogatásról beszél, mert még ezt az alkalmat is arra használják fel, hogy megosztottságot szítsanak.

A politikus hétfői online sajtótájékoztatóján sérelmezte, hogy a kormányoldal még a pápalátogatás alkalmából is az ellenzéket támadta. A kereszténységre hivatkoznak, de szerint nem keresztény politika az, ami gyűlöletkeltésen alapul.

Úgy folytatta, nem keresztény az a politika, amely a hatalmat saját holdudvarának gazdagítására használja, amely „százmilliárdos nagyságrendben rabolja el a közvagyont”, vagy amely nem tesz érdemben a szegénység felszámolásáért, a leszakadó térségek fejlesztéséért.

A politikus azt is sérelmezte, hogy a kormány szerinte olyan despotákkal, diktátorokkal barátkozik, akik nem a keresztény Európa barátai.

Szerinte az ellenzéknek hallani és érteni kell Ferenc pápa üzenetét, és a kormányváltás után fel kell számolni a „szekértábor-harcot”, az országot egységesíteni kell. Ehhez Keresztes László Lóránt szerint olyan politikusok kellenek, akik képesek felülemelkedni a szekértábor-logikán, és közösen tudnak dolgozni az ország felemelkedésén, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson – mondta.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!