LMP: a Fidesz nem kíváncsi az emberek véleményére

Az LMP szerint a nemzeti konzultáció kérdéseiből az derül ki, hogy a Fidesz nem kíváncsi az emberek véleményére. Az ellenzéki párt ezért maga is online konzultációt indított a zöld kérdésekről – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Gál József szóvivő.

A politikus szerint a kormány azért nem meri megkérdezni az embereket a zöld fordulatról, mert akkor el kellene ismernie: az elmúlt tizenkét évben rosszul kormányzott. Az LMP azonban nem akarja, hogy a Fidesz büszkeségére a következő tizenkét év is rámenjen – jelentette ki.
Ezért megkérdezi az embereket a többi között a szélenergia hasznosításáról is, amelyet 2016 óta tilt a kormányzat. Az LMP arra kíváncsi, hogy az ország a fosszilis energia helyett inkább a legolcsóbb és legzöldebb energiaforrást hasznosítsa-e – tette hozzá.
A kormánypártok még ahhoz sem járultak hozzá, hogy a kérdést a parlament vitassa meg, annak ellenére, hogy a miniszterelnök is elismerte: a kormányon belül is vita van arról – emlékeztetett. A Fidesz így nemcsak az emberek véleményére, de a képviselők véleményére sem kíváncsi – jelentette ki.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!