LMP: a fundamentalista zöld több százezer magyart jelent

Megszólítva érzik magukat az LMP-sek azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy Facebook-bejegyzésében arról írt: harcolni kell a fundamentalista zöldekkel az energiabiztonság érdekében – mondta pénteki sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője. Gál József kijelentette: a fundamentalista zöld több százezer magyart jelent.

A politikus kijelentette: az LMP-nek vannak válaszai „minden egyes zöld fundamentalista pontra”. A szénerőművek újranyitása helyett meg kellene szüntetni a szélenergia betiltását és vissza kell vonni a naperőművekre kivetett extraadót.
A „veszteséges telekommunikációs vállalatok felvásárlása helyett” inkább az ország leszigetelésére kellene költeni, az emberek autóba kényszerítése helyett be kell vezetni a havi ötezer forintos országos klímabérletet, a védett erdők kiirtása helyett pedig szociális alapú rezsitámogatást kell bevezetni.
Közölte azt is: az LMP-ben elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány indokolatlanul, termékdíjnak nevezett adóval sújtja a napelemeket. Emlékeztetett arra is, hogy az LMP szociális épületszigetelési programot indítana.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!