LMP: a jegyzők vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános!

Törvénymódosítást terjeszt az Országgyűlés elé Csárdi Antal, az LMP képviselője, azt kezdeményezve, hogy a települési jegyzők vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános, hasonlóan a politikusokéhoz.

Az LMP frakcióvezető-helyettese, a budapesti Belváros-Várnegyed ellenzéki képviselőjelöltje keddi online sajtótájékoztatóján elmondta: az V. kerületi önkormányzatban működő Tiéd a Belváros frakció felkérésére kezdeményezi a változtatást.

Azt követően teszi ezt, hogy egy újságcikk szerint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kabinetfőnökének többmilliárdos ingatlanvagyonnal rendelkező családja az V. kerületi jegyzőtől vásárolt meg egy rendkívül nagy értékű telket. Attól, aki még Rogán Antal polgármestersége idején került a jegyzői posztra.

Hogyan juthat valaki ilyen nagy értékű ingatlanhoz egy köztisztviselői fizetésből? – tette fel a kérdést Csárdi Antal, hozzátéve: tisztán kell látni a politikusok és a vezető tisztségviselők vagyonát illetően.

Csárdi Antal kijelentette: nemcsak saját vagyonnyilatkozata nyilvános, hanem a közeli hozzátartozóié is.

Az ellenzéki politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi polgármestere a hírek szerint egy általa vásárolt ingatlant azért nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában, mert állítása szerint elajándékozta az édesapjának.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!