LMP: a kormány 50 évvel korábbi módszerekkel kezelné az energiaválságot

Az LMP szerint „történelmi bűn”, hogy a kormány 50 évvel ezelőtti módszerekkel kezelné az energiaválságot.
Tetlák Örs, az LMP Országos Elnökségének tagja, Érd alpolgármestere szombati sajtótájékoztatóján – amelyet a párt Facebook-oldalán közvetítettek – azt mondta, a Fidesz úgy indította el sokadik „kamu” konzultációját, hogy abban egyetlen érdemi kérdést sem tesz fel a „valódi megoldásról, a zöld fordulatról”.
Úgy folytatta: a kormány is elismeri, hogy a mostani válság azért érinti súlyosan Magyarországot, mert kiugróan magas a fosszilis energiától való függősége.
„Az energiaválság egyetlen valódi megoldása tehát az energiafüggetlenség, amelyre Magyarországon – mint Európa számos más országában – nincs más út, mint a radikális zöld fordulat” – fogalmazott Tetlák Örs.
Az LMP meggyőződése, hogy Magyarországon mindenki világosan látja, az ország előrébb tartana, ha az elmúlt évtizedben szigetelték volna az épületeket, illetve érdemi lépéseket tett volna a kormány a megújuló energiaforrások felhasználására.
Emlékeztetett, hogy az LMP zöld konzultációt indított, amely a valódi megoldásokról szól, például a fosszilis energiáról való leválásról és az orosz energiafüggőség megszüntetéséről – tette hozzá a politikus.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!