LMP: a kormány a dolgozó emberekkel fizetteti meg a válság árát

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány a dolgozó emberekkel, a munkavállalókkal alkarja megfizettetni a válság árát, és az oktatást akarja feláldozni a válságkezelés oltárán.

Csárdi Antal keddi sajtótájékoztatóján döbbenetesnek nevezte a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter által elmondottakat, miszerint a jelenlegi inflációs helyzetben nem szabad béreket emelni, és ebben a gyakorlatban különösen az államnak kell élen járni.

Az LMP politikusa szerint ez az igazi megszorítás, hiszen országos összehasonlításban a közalkalmazottak bére a legalacsonyabb, a válság legnagyobb áldozata pedig az oktatás lett.

Csárdi Antal azt mondta: a Fidesz-KDNP kormány neoliberális gazdaságpolitikával kívánja megoldani a válságok összességét, szerinte azonban mindez nem fog működni. Jelenleg ugyanis nem az a kérdés, hogy a közalkalmazottak többet költenek-e, hanem az, hogy „tudnak-e vacsorát venni a családjuknak 22-én”.

A megoldás szerinte a közalkalmazotti bérek rendezése, majd inflációkövetővé tétele. Hangsúlyosan szólt a pedagógusbérek megemelésének szükségességéről. Szerinte mindezt fedezné a jelentős áfabevétel-többlet, ami szintén az infláció eredménye.

Kijelentette azt is: ha Nagy Mártonnak problémái vannak a bérkiáramlással, „beszéljen a főnökével, hogy vágják vissza a fideszes holdudvar, a kitartott gazdasági szereplők juttatásait”

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!