LMP: a kormány a „klímabűnöző nagyvállalatokat” támogatja

Az LMP országgyűlési határozatban zárná ki, hogy olyan cégek kapjanak állami támogatást, amelyek hozzájárulnak a klímaváltozáshoz.

Az ellenzéki párt parlamenti képviselője, Ungár Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány számára a szennyező fizet elve csak egy szlogen, valójában „klímabűnöző nagyvállalatoknak” adnak magyar adófizetői pénzt.

Kifejtette: a kabinetnek számos olyan stratégiai partnere van, amely globális szinten járul hozzá a felmelegedéshez. A Coca-Cola például negyedszer kapta meg a „legnagyobb műanyagszennyező díját”, mégis támogatásban részesül Magyarországon.

Ungár Péter szólt a szintén adófizetői támogatásban részesülő Mátrai Erőműről is. Elmondta: a juttatás azt teszi lehetővé, hogy még 20-30 év múlva is gázzal, vagyis fosszilis energiával üzemeljen a létesítmény.

Felidézve a kormányfő egy korábbi kijelentését, miszerint nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit tesz, Ungár Péter úgy vélekedett: hiába hirdeti a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök a szennyező fizet elvet.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!