LMP: a kormány a klímaváltozás elleni harc ellensége

A klímaváltozás elleni harc ellenségének nevezte a kormányt az LMP országgyűlési képviselője. Ungár Péter szerint ez tűnik ki abból, milyen európai uniós döntéseket erőszakol ki a kabinet.

A képviselő szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány minden európai uniós színtéren a szigorúbb klímacélok ellen van, sőt az energiaár-válság miatt még a már elfogadott célokat is megpróbálta megvétózni.

Bár a kormánypártok zöldnek határozzák meg magukat, Ungár Péter szerint ez hazugság. A szennyező fizet szlogent is csupán arra használják, hogy megmutassák: ők nem a zöldpolitika ellenségei.

A világ legnagyobb műanyagszennyezője, a Coca-Cola mégsem büntetést kap Magyarországon, hanem a kormány stratégiai partnerként támogatást az adóforintokból.

Ungár Péter szerint rengeteg szennyező cég van ezen stratégiai partnerek között – folytatta -, amelyek szintén adókedvezményt kaptak büntetés helyett.

A politikus ígéretet tett arra, hogy pártja átnézi a stratégiai partnerek listáját, és ha további „klímabűnözőt” talál közöttük, akkor felhívja a kormány figyelmét: velük a szennyező fizet elve alapján fizettetni kellene a károkat.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!