LMP: a kormány azonnal állítsa le a kajak-kenu központ beruházását!

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy azonnal állítsa le a Velencei-tó partjára tervezett kajak-kenu központ beruházását, az arra szánt forrásokat pedig fordítsa a tó megmentésére.

Schmuck Erzsébet szerdai online sajtótájékoztatóján élesen bírálta a kabinetet a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia központjának terve miatt. Sérelmezte, hogy a beruházásra 43 milliárd forintot fordítanának, miközben nincs 40 milliárd forint a tó rendbetételére.

„A kajak-kenu fontos ismérve, hogy vízisport, vagyis víz kell hozzá. Ez azonban most éppen hiányzik a tóból” – fogalmazott, nehezményezve, hogy szerinte a tó élővilága vagy a helyiek érdeke sokadrangú a kormány számára.

Rámutatott: a központot közvetlenül a vízpartra építi a West Hungária Bau Kft., amelynek többségi tulajdonosa az a Paár Attila, aki megvásárolta a miniszterelnök vejének tulajdonrészét az Eliosban.

Az alápincézett főépület 19 ezer négyzetméteres lesz, fedett uszodával, multifunkciós tornacsarnokkal, wellness-részleggel, de helyet kap itt egy háromszintes, 66 szobás kollégium is – ismertette.

Schmuck Erzsébet a kormányváltás fontosságát hangsúlyozta annak érdekében, hogy a jövőben ilyen terv „még gondolatban se születhessen meg”.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!