LMP: a kormány fontolja meg a klímabérlet bevezetését!

Az LMP arra kéri a kormányt, hogy fontolja meg egy, valamennyi közösségi közlekedésre érvényes klímabérlet bevezetését – mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatón.

Bakos Bernadett kifejtette, az LMP elsőként egy három hónapos próbaidőszakra, német mintára javasolja bevezetni a klímabérletet, amely 5 ezer forintba kerülne és minden közösségi közlekedési eszközön érvényes lenne.
Kiemelte, a klímabérlet bevezetése egyszerre lenne szociális és zöld lépés, hiszen egy időben segítené azokat, akiknek anyagi nehézséget okoz a közlekedés, valamint hozzájárulna a közúti közlekedésből származó károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.
Az LMP politikusa aláhúzta, a program költségeit nem szabad az önkormányzatokra, vagy a közösségi közlekedési vállalatokra terhelni, hanem azt a központi költségvetésből kell finanszírozni.
Bakos Bernadett elmondta, a klímabérlet bevezetése 100 milliárd forintjába kerülne az államnak, ami szerinte nem jelentene nagy megterhelést a költségvetésnek.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!