LMP: a kormány megszegi a szociális törvényt

Az LMP szerint a kormány megszegi a szociális törvényt, hiszen nem biztosítja az ágazatban dolgozók munkájához szükséges megbecsülést és a megfelelő feltételeket a munka elvégzéséhez, holott azt a jogszabály előírja – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke pénteken sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté és Ungár Péter országgyűlési képviselő online sajtótájékoztatójukon, a szociális munka napján ismertették azokat az intézkedéseket, amelyeket szerintük még idén meg kell tennie a kormánynak annak érdekében, hogy a szektor dolgozói a pályán maradjanak.

Az ágazat munkatársainak is meg kell adni az egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést, amelyet az egészségügyi dolgozók kaptak a koronavírus-járvány alatt nyújtott munkájukért, hiszen a járványkezelés nélkülük sem ment volna – hangsúlyozta Ungár Péter.

Végzettségi alapon átjárást kell biztosítani az egészségügyi és a szociális bértábla között – sorolta javaslataikat -, a továbbképzéseket pedig ingyenessé kell tenni számukra. Az államnak pedig fel kell hagynia azzal, hogy fokozatosan kivonul a szektorból – szögezte le.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: kizárólag a szociális ágazat dolgozóinak köszönhető, hogy szorgalommal végzik munkájukat, ahhoz ugyanis sem a munkafeltételek nem biztosítottak, sem munkájuk megbecsülése. A politikus ezért köszönetet mondott a szociális ágazatban dolgozóknak.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!