LMP: a kormány ne az iparkamara elnökével üzenjen a pedagógusoknak!

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével üzenjen a pedagógusoknak, hanem biztosítsa számukra a sztrájkjogot és emelje meg a fizetésüket.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján sérelmezte Parragh László szavait, aki több interjúban is beszélt a pedagógusokról. Az MKIK elnöke többek között azt mondta: a tanárokat motiválhatja a nyári szünet vagy az, hogy délután négykor hazamehetnek, de az LMP politikusának elmondása szerint egy televíziós interjúban még az ingyen sör ígéretéhez is hasonlította a pedagógusbérek emelését.

Kanász-Nagy Máté szerint a kormány elengedte a pedagógusok kezét és megpróbálja ellenük hangolni a közvéleményt. Parragh László szavai milyen viszonyban állnak Lázár János építési és beruházási miniszterével, aki 2030-ra felzárkóztatná az országot Ausztriához? – kérdezte.

Kijelentette azt is: csak idén az infláció a pedagógusok és közalkalmazottak egyhavi bérét vitte el, amiért kompenzálni kell őket. A tanárok jövedelme ráadásul nemcsak az osztrák pedagógusbérektől marad el jelentősen, hanem az OECD-országok átlagától is.

MTI/LMP Sajtó